Un loc. O întâmplare. O poveste

O întâmplare. O poveste

A fost odată ca niciodată…. Așa începe și povestea noastră, a celor care ne-am încumetat să punem laolaltă locuri, întâmplări, povești și, mai ales, oameni. Povestea Fii pe Fază! se dorește a fii mijlocul prin care întâmplările mici sau mari din locuri cunoscute sau mai puțin știute, să ajungă la timp la cât mai mulți dintre noi, să ne surprindă, să ne entuziasmeze și să ne facă dornici de a crea amintiri împreună.

Cei mai mulți dintre noi au auzit despre marile evenimente din țară sau chiar au participat la ele dar câți dintre noi știu că anul acesta este declarat Anul Gastronomic în Harghita? Da, ați auzit bine, locuitorii patriei cartofului și a cozonacului secuiesc (kurtos kalacs) au pregătit extrem de multe evenimente pentru a sărbători bucatele și obiceiurile locului! Dar ce spuneți de Festivalul Clătitelor din superba stațiune arădeană Moneasa? Sau de Festivalul Național al Ouălor Încondeiate din comuna suceveană Ciocănești? Sau de obiceiul săsesc readus în actualitate în cadrul sărbătorii Maialul Râșnovean? Acestea sunt doar câteva exemple din sutele de asemenea întâmplări ce stau să se petreacă în tot atâtea locuri din România, fiecare dintre ele având în spate propria poveste. Nu-i așa că v-ar fi de folos să știți înainte ca toate acestea să aibă loc, fie pentru a putea planifica o călătorie, fie pentru a putea participa dacă din întâmplare sunteți prin apropiere?

Fii pe Fază! există pentru ca toate aceste întâmplări să devină cunoscute atât în țară, cât și peste hotare, atât românilor, cât și potențialilor turiști străini care ne cunosc atât de puțin țara, iar atunci când ajung să o cunoască rămân uimiți. După mai bine de o decadă petrecută pe tărâmuri iberice, după ce am văzut cum acolo fiecare piatră care spune o poveste este cunoscută și adulată în primul rând de spanioli, ne-am amintit de vechiul proverb englezesc (cu origini in opera poetului roman Ovidius) ¨Iarba nu este mai verde de partea cealaltă, iarba este mai verde acolo unde o uzi¨. Noi am hotărât să ¨udăm iarba de acasă¨. Fii pe Fază! este modul nostru de a face asta alături de toți cei care doresc să unească oameni, nu doar puncte pe hartă, de cei care doresc să sprijine comunități și să ajute la revitalizarea unor tradiții pe cale de a se pierde.

Pentru toate cele de mai sus, fii alături de noi și Fii pe Fază!

Lasă un comentariu

Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com