Ziua Olteniei

Sursa: https://www.facebook.com/PMCraiova

Personalități marcante, tradiții bogate, meșteșuguri unice și o istorie cu care oltenii se mândresc. Ziua Olteniei se sărbătorește în fiecare an, din 2017, pe data de 21 martie. Atunci a fost ziua în care Tudor Vladimirescu, conducătorul pandurilor, intra călare în București, pe Podul Calicilor.

Toate manifestările dedicate oltenilor pentru ziua de 21 martie 2022 vor fi cu intrare liberă: de la expoziții în aer liber sau la sediul instituțiilor de cultură și până la spectacolul de tradiții N-auzirăți de-un oltean propus de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, pe scena din Piața Frații Buzești – Centrul Vechi.

Copiii sunt invitați luni, 21 martie 2022, la Teatrul Colibri pentru a participa la expoziții și ateliere de creație, gurmanzilor li se pregătește un festin culinar ca-n Lunca Dunării în holul Consiliului Județean Dolj, iar pasionații de artă, istorie și cultură pot face duminică, 20 martie 2022, o incursiune – un tur ghidat la clădirile monument ale Craiovei, iar luni, 21 martie, pot admira expozițiile din Centrul Vechi, de la Muzeul de Artă, de la Muzeul Olteniei sau pe cele programate la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman.

Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com