Ziua Olarului – Lungești

Ziua Olarului Lungești

Duminică, 19 iunie, la Lungeşti va avea loc ziua ceramicii, sărbătoarea lutului, a măiestriei meşterilor care învârt cu picioarele roata de olar şi scot din mâinile lor obiecte de artă, vechi de milenii.

Târgul de ceramică de la Lungeşti, ajuns la cea de-a 43-a ediţie, ne va aduce şi în acest an mai aproape de centrele de olărit din localitate, dar şi din judeţ.

Ca de fiecare dată, pe izlazul comunal din Răcoasa vor fi găzduiţi meşterii olari, adevăraţii artişti care, prin creaţiile lor, nu vom uităm valoarea inestimabilă a acestui vechi meşteşug.

În cadrul manifestării vor avea loc festivităţi de premiere a olarilor, a celor care au contribuit la susţinerea acestui eveniment şi la promovarea meşteşugului, spectacole folclorice şi de teatru.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc la ora 14.00

După amiază, în timp ce olarii din Lungeşti şi cei invitaţi din alte zone ale judeţului îşi vor expune vasele de lut în cadrul târgului de ceramică, primarul Tiberiu Costea le va conferit premii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Pe scena amenajată în aer liber din Răcoasa, alături de Grupul Teleormanul condus de solistul Florin Vasilică vor susţine un spectacol de zile mari, interpreţii: Emilia Ghinescu, Dorina Mete, Costel David, Giulia Rădoi, Ştefan Minulescu. Serviciile profesionale de sonorizare vor fi oferite de DJ Mete.

Sursa: https://www.impactreal.ro/

Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com