TIFF Festivalul Internațional de Film Transilvania

TIFF-Cluj

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. A început în 2002 în Cluj-Napoca și după 20 de ani continuă să promoveze arta cinematografiei prin susținerea tinerilor cineaști și prezentarea celor mai provocatoare filme ale momentului.

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, a primit titulatura de membru CENTEAST – Alianța Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

Și ca să ne dăm seama de magnitudinea festivalului, iată câteva cifre de la ediția din anul trecut: 93.000 participanți, 179 de filme din 47 de țări, peste 300 de proiecții, 17 locații și 370 voluntari.

Pentru ediția din anul acesta s-au încheiat înscrierile pe 1 februarie și spre deosebire de alți ani, anul acesta există și o secțiune dedicată documentarelor, intitulată „Ce se întâmplă, documentarule?”.

Dacă ești pasionat de cinematografie nu poți rata acest festival!

Foto: www.cluj.com
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com