Târgul Meșterilor Populari – Botoșani

Târg meșteri populari Botoșani

Târgul Meșterilor Populari, ediția a XV-a se va desfăşura pe Pietonalul Unirii din Municipiul Botoşani, în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 29 aprilie 2022, ora 12:00.
Vor participa meșteri populari din județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Vâlcea, Mureș şi, respectiv, din Republica Moldova și Ucraina. Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a târgului vor fi momente artistice susținute de tinere talente ale muzicii populare botoșănene, ateliere demonstrative, expoziția de tablouri Gheorghe Axintioaie – în interiorul Centrului, expoziții de meșteșuguri tradiționale, expoziții de icoane pe sticlă și lemn, expoziție de sculptură în lemn, expoziție de artă plastică – univers patriarhal.
Manifestarea are ca obiectiv valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice, care aparțin culturii noastre populare.
De asemenea, pe data de 29 aprilie 2022, începând cu ora 13:00, în Sala Bibliotecii de limbi străine (Strada Unirii nr.10) o vom sărbători pe doamna Angela Paveliuc Olariu, nume binecunoscut în sfera celor interesați de artă populară, etnografie, muzeistică, de cultură în ansamblu. Doctor în istoria artei populare din 1977, Domnia Sa a publicat numeroase lucrări de specialitate, sub formă de articole, studii, monografii.
Vineri 29 aprilie și sâmbătă 30 aprilie, începând cu ora 18:00 se vor putea viziona două filme. În prima seară va rula filmul „Amintiri din copilărie”, iar în cea de-a două seară filmul „Ciprian Porumbescu”.

Sursa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008284175856
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com