Târg de Buna Vestire

Sursa: www.facebook.com/events/2234935840005765/

Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia, la târg vor fi specialități din pește, pregătite cu mare pricepere, după rețete tradiționale din inima Deltei Dunării. Ceaunele vor fi încinse de cu zori pentru gustosul storceag lipovenesc, numit de către cunoscători și “regina ciorbelor pescărești”, făcut din sturion și somn, dres din belșug cu smântână. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și mititei din pește.

Din preparatele gastronomiei tradiționale la târg vor fi aduse brânzeturi proaspete și afumate, zacuscă de vinete si de pește, sucuri naturale și dulcețuri, miere, vin, palincă și cozonaci, prăjituri de casă, plăcinte și turtă dulce.

Meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani, creatori de frumos și păstrători ai obiceiurilor culturale ale neamului românesc, vor expune straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică, icoane, ouă încondeiate, cuverturi tradiționale şi ne vor încânta prin ingeniozitatea produselor lor, făcute cu multă migală şi cu mult suflet.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor expune costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături. Pentru cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor fi expuse porți din lemn crestate cu motive tradiționale, roți de tors, copăițe și blidare.

Intrarea la târg este liberă.

Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com