Sărbătoarea Narciselor de la Zervești

Sărbătoarea Narciselor Zervesti

Primăria comunei Turnu Ruieni organizează în data de 8 mai, Sărbătoarea Narciselor la Zerveşti, localitate aflată la mai puţin de 10 km de municipiul Caransebeş.

Participanţii la acest evenimenţ vor avea parte de un spectacol de muzică populară susţinut de ansamblurile folclorice şi formaţiile de dansuri populare din zonă. Nu vor lipsi serbările câmpeneşti cu mici şi bere şi nici petrecerile la iarbă verde.

Sărbătoarea Narciselor a fost organizată pentru prima dată în poiana de la Zerveşti în anul 1965. După Revoluţie, localnicii au renunţat la organizare, dar frumuseţea şi dorul petrecerilor de altădată i-au determinat să ceară reluarea distracţiilor, lucru care s-a şi întâmplat în anul 2000.

Poiana Narciselor de la Zerveşti, cunoscută în aproape toată ţara, este o rezervaţie naturală care se întinde pe circa 150 de hectare, unde narcisele de munte cresc spontan. Sărbătoarea reprezintă un prilej de bucurie şi sărbătoare pentru tot Banatul Montan, dar şi pentru turiştii din alte colţuri ale ţării, unii veniţi special pentru acest evenimenţ de la sute de kilometri distanţă.

Sursa: https://www.radioresita.ro/
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com