Sărbătoarea Liliacului – Ponoare

sarbatoarea-liliacului

Primăria și Consiliul Local Ponoarele au deosebita plăcere de a vă invita, în perioada 7-8 mai 2022, la ”Sărbătoarea Liliacului” din Ponoarele, locul unde natura a îmbrăcat straie de sărbătoare, țesute cu flori de liliac mov.

Nu departe de Conacu Boierului se întinde cea mai mare pădure naturală de liliac din România. În mijlocul primăverii, o pătura verde-violet acoperă peste 20 de hectare de dealuri și văi mehedințene. Pădurea de liliac de la Ponoare.

Sărbătoarea începe sâmbătă seara, 7 mai 2022, cu foc de tabără și hora satului, iar duminică, 8 mai 2022, pe scena special amenajată, chiar în mijlocul pădurii de liliac, vor urca ansambluri artistice profesioniste și de amatori, alături de soliști de muzică populară consacrați ai acestor plaiuri.
La nivelul României această sărbătoare este foarte cunoscută și apreciată, dovadă fiind numărul mare de turiști care vin aici an de an, la începutul lunii mai, atunci când liliacul este înflorit. Aceasta sărbătoare a naturii, cât și evenimentele cultural-artistice care au loc aici, i-au oferit un renume național comunei noastre.

Duminică, 8 mai 2022, cu ocazia desfățurării acestei manifestării la intrarea in Pădurea de Liliac se vor percepe următoarele taxe:

persoanele peste 14 ani – 2,00lei/persoană;
autoturismele sub 1,5t – 5,00lei/autoturism;
autovehiculele peste 1,5t – 20,00lei/autovehicul.
De asemenea Primăria comunei Ponoarele va asigura transportul de persoane cu microbuze, din centrul comunei Ponoarele spre ”Pădurea de Liliac” și retur, taxa de transport fiind de 2.50lei/persoană/cursă.

Vă așteptăm cu drag!

Sursa: http://ponoarele.ro/
Sărbătoarea liliacului Ponoare
Sărbătoarea liliacului Ponoare 1
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com