Sărbătoarea Avram Iancu – Mărișel

Sărbătoarea Avram Iancu Mărișel

Mii de persoane, moți și turiști din țară și străinătate, sunt așteptate duminică, 10 iulie 2022, la sărbătoarea tradițională de la Crucea Iancului, zona Fântânele, comuna Mărișel.

Această sărbătoare se desfăşoară de peste 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848.

Activitățile vor debuta la ora ⏰11:00, când va fi săvârșită o slujbă de pomenire la monumentul „Crucea Iancului”, urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori, dar și de discursurile oficialităților locale și județene. Apoi, de la ora ⏰13:30, pe platoul de la Crucea Iancului, miile de moți dar și alți iubitori de cântec și tradiții vor asista la un spectacol folcloric, susţinut de artişti şi ansambluri folclorice de renume.
🎤 Vor evolua: Mariana și Adriana Anghel, Adrian Neamțu – taragot, Ciprian și Mihaela Istrate, Răzvan Roșu, Adriana Irimieș, Mariana Morcan, Alexandru Pop, Florian Roșan, Grigore Sâmboan, Mihai Mariș – taragot, Livia Maria Danciu Hetea, Dana Purcel, Lavinia Mariș, și Anicuța Roșu, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș. Totodată, în scenă vor prezenta cântece și jocuri tradiționale: Nicolae Badiu – taragot, Emanuel Badiu, Taragotiștii din Mărișel, Ansamblul folcloric „Nepoții Iancului” – Mărișel, Grupul tradițional „Mărișana” –Mărișel și elevii Școlii „Pelaghia Roșu” – Mărișel: Ana Maria Mariș, Ioana Marc, Diana și Denisa Todea, Daria Alexandra Mariș, Mihaela Iulia Abrudan, Patricia Popa, Lavinia Danciu, Denisa Giurgiu, Ioana Budae, Andra Mariș, Marisa Bîlc, Adela Purcel și Ioana Toader.

Sursa: www.facebook.com/cjcluj

Detalii eveniment