Recital Alexandru Tomescu – Festival Vară Magică – București

Tomescu București

Festivalul Internațional Vară Magică continuă în luna august. Pe 3 august, ora 19:30, la Ateneul Român vă propunem un concert în care emoția primează! Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut violonist român contemporan, acompaniat de Iulia Toma ne vor încânta cu piese cu parfum romantic într-o interpretare de excepție.

Recital Alexandru Tomescu
La pian – Iulia Toma

Program:
Jules Massenet – Meditație
Fritz Kreisler – Liebesleid
Fritz Kreisler – Liebesfreud
Edward Elgar – Salut d’ amour
Camille Saint-Saëns – Introducere și rondo capriccioso
Cesar Franck – Sonata în La major

Alexandru Tomescu a studiat primii șapte ani cu mama sa, Mihaela Tomescu, profesoară de vioară la Liceul de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti. De la vârsta de şase ani, a cântat acompaniat de tatăl său, pianistul Adrian Tomescu, participând la numeroase evenimente şi concursuri muzicale. Și-a desăvârşit formația, între 1995 şi 1999, la Conservatorul din Bucureşti, cu Ştefan Gheorghiu, cel mai important pedagog român în şcoala de vioară a momentului. Cu burse de studii în SUA şi Elveţia, a studiat cu Eduard Schmieder (2000) şi cu Tibor Varga (2001), iar în paralel a participat la cursuri de perfecționare cu Ruggiero Ricci, Igor Oistrah şi Hermann Krebbers.

În urma mai multor concursuri, din anul 2007 și până în 2023, lui Alexandru Tomescu i-a fost încredinţată, vioara Stradivarius Elder – Voicu, care a devenit protagonista câtorva îndrăzneţe proiecte muzicale de anvergură şi notorietate.

Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, care vor avea loc în perioada 6 iulie – 31 august la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică – ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com