Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Zilele-Culturale-Maghiare-din-Cluj

Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj (ZCMC) revine vara aceasta la normalitate, aducând în fața publicului un eveniment la fel de amplu precum cel din 2019. Astfel, cea de-a XIII-a ediție ZCMC va avea loc timp de nouă zile, între 14 și 21 august 2022.

Publicul care va veni la ZCMC se va putea bucura de nenumărate vernisaje și expoziții, concerte, spectacole de teatru, balet și operă, tururi ghidate, activități pentru copii, lansări de carte, dansuri tradiționale, proiecții de film, competiții sportive, evenimente gastronomice, degustări de vin, jocuri medievale și petreceri.

Ediția a XIII-a a ZCMC se va desfășura în locurile deja cunoscute – Piața Unirii, Muzeul de Artă/Palatul Bánffy, Muzeul Etnografic, strada Potaissa, Grădina cu ruine, excepție făcând strada Mihail Kogălniceanu.

Primele două zile din festival vor fi dedicate vernisajelor, gala oficială de deschidere urmând a avea loc luni, 15 august, la Opera Maghiară din Cluj. În fiecare zi de festival, pe scena din Piața Unirii, vor avea loc câte două concerte, publicul putând să-i asculte pe Budapest Klezmer Band, Varga Miklós, Republic, Csik Zenekar și Presser Gábor, Loose Necktise Society, Grund, Pokolgép, Bagossy Brothers Company. Tot în Unirii vor avea loc și spectacolele de dansuri populare din cadrul Festivalului Internațional ‘’Sfântul Ștefan’’, la această ediție fiind marcați și cei 45 de ani de la debutul mișcării dansului popular maghiar din Transilvania.

Curtea Palatului Bánffy va găzdui concerte de jazz și world music și concerte pentru copii, iar petrecerile de seară vor avea loc pe Iuliu Maniu 4. Iubitorii sportului vor putea concura și anul acesta la Crosul Donaton, aflat la a patra ediție, care se va desfășura în Parcul Etnografic ’’Romulus Vuia’’ și pe cărările răcoroase ale pădurii Hoia. La fel ca anul trecut, după cros vor putea socializa și gusta produsele preparate în cadrul concursului de gătit care vor avea loc tot în Parcul Etnografic.

Ediția din acesta an a Zilelor Culturale Maghiare se va încheia cu un spectacol de excepție, ‘’Silvia (Csárdáskirálynő)’’ de Emmerich Kálmán, în interpretarea Teatrului de Operetă din Budapesta și într-o regie nouă, care acum debutează pe o scenă din Transilvania.

Sursa: https://ilikecluj.ro/
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com