Festivalul Tradiții Argeșene – Corbeni

Tradiții Argeșene Corbeni

Festivalul Tradiții Argeșene se află la ediția a IX-a.
Dupa o prima editie pilot, 23 – 25 septembrie 2011, acest festival se desfasoara in aer liber, intr-un cadru natural, pe malul raului Arges, in centrul comunei Corbeni. Anul acesta se va desfășura în perioada 19 – 21 august.
Se vor reuni acolo, interpreti consacrati ai muzicii populare argesene, mesteri populari care produc obiecte de uz casnic-gospodaresc traditionale, artisti plastici si artizani populari, mici producatori de alimente si bauturi naturale – bio si alti pastratori ai folclorului, obiceiurilor si traditiilor stramosesti.
Aceasta manifestare artistica populara, la care accesul participantilor si spectatorilor va fi liber, va avea in centrul atentiei concursul de interpretare a cantecului popular si prezentarea costumului national atat de bogat si divers.
Participarea cat mai larga a tinerilor interpreti , in urma unei preselectii, va oferi publicului o adevarata parada a cantecului autentic din diverse zone ale tarii. Un juriu de specialitate va da masura valorii si a autenticului in arta interpretativa populara. Spectatorii vor fi indemnati sa poarte costume populare si vor fi antrenati sa participe la diverse concursuri, dansuri si jocuri populare.
Pe parcursul celor trei zile de festival se vor desfasura mai multe intreceri menite sa antreneze publicul dintre care cele mai populare: concurs de taiat lemne, concurs tractiune cai.
Vor fi premiate cele mai frumoase si autentice costume populare si cel mai bun gospodar .

Organizatorii vă așteaptă cu drag!

Detalii eveniment