Festivalul tomatelor și al biodiversității – Sibiu

Festivalul tomatelor si al biodiversitatii

Festivalul tomatelor și al biodiversității  va avea loc în data de 6 august la Muzeul Astra din Sibiu și se va desfășura sub forma unui târg de semințe dăruite gratuit, alături de legume și plante care se pot achiziționa.

Este un eveniment marca „Semințe cu suflet” – un spațiu al prieteniei, destinat asigurări existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversității, dar și plantelor din grădina noastră, a informațiilor despre agricultura ecologica sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară.

În cadrul evenimentului, participanții se vor putea informa despre diversele tipuri de plante care se pot cultiva la noi în țară, în diferite zone din care vor veni și expozanții, ascultând sfatul celor care le-au cultivat deja. Vor fi prezenți expozanți din majoritatea județelor țării, dar și din Republica Moldova și din Ucraina.
Vor fi expuse o multitudine de soiuri de tomate și alte plante din grădinile gospodarilor. Se vor dărui semințe (legume, flori, plante aromatice și medicinale) în limita stocului existent.
Ca parte a evenimentului, în cadrul programul Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol, se vor desfășura și două ateliere gastronomice folosind din abundență legumele din grădinile de zarzavaturi aflate în lunca muzeului.
La Târgul de țară sunteți așteptați și de către producătorii care au pregătit produse naturale numai bune de pus în farfurie sau de dăruit.

Sursa: https://sibiucityapp.ro/
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com