Festivalul Internațional de Folclor – Aiud

Festival Folclor Aiud

Ajuns la cea de-a X-a ediție, Festivalul Internațional de Folclor se va desfășura în acest an în perioada 28 iulie – 31 iulie 2022, în Piața Dr. Constantin Hagea.

Municipiul Aiud va fi gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice din: Mexic, India, Turcia, Slovacia, Serbia, Bulgaria și Ucraina.

Alături de aceste ansambluri, publicul aiudean se va bucura de prezența pe scena festivalului a Ansamblului Folcloric „Lugojana” din Lugoj, a Ansamblului de dansuri maghiare „Pipacs” din Ciumbrud, a Ansamblului profesionist „Mureșul” Târgu Mureș, Ansamblul Profesionist „Junii Sibiului” și bineînțeles, de minunatul Ansamblu „Doina Aiudului”.

Festivalul va debuta joi, 28 iulie 2022, începând cu ora 19:00. În cele 4 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări, nelipsind surprizele pregătite cu ocazia acestui regal folcloric.

Tradiționala paradă a portului popular va avea loc duminică, de la ora 18:00, aiudenii fiind invitați să ia contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și dansurile ansamblurilor folclorice prezente la festival.

Sursa: www.aiud.ro/
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com