Festivalul Cântecele Munților – Sibiu

Cantecele munților Sibiu

Cu artiști de pe trei continente „Cântecele Munților” răsună în Sibiu

🎤🎹🥁🎬Cu dansuri și cântece populare, cu obiceiuri și preparate culinare vom sărbători cultura tradițională din America, Asia și Europa, la cel mai mare și mai vechi festival de folclor al municipiului Sibiu: „Cântecele Munților”, organizat în 🚩2-8 august 2022, de Consiliul Judetean Sibiu și Centrul Creaţiei Junii Sibiu.
👉Peste 600 de artiști din Mexic, Turcia, Serbia, Bulgaria și România își dau întâlnire la Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” de la Sibiu. Cea de-a 47-a ediție a manifestării păstrează rețeta care a consacrat-o în spațiul național și internațional, programând spectacole folclorice în aer liber, ateliere de dans, eveniment cu specific gastronomic și parada portului popular.
👏👏👏După obicei, Junii Sibiului, gazdele festivalului, deschid „Cântecele Munților” cu o #searătradiționalăromânească, marți, 2 august, ora 20, la Restaurant Cămara Boierului – Hotel Hilton.
👉Începând din 3 august diminețile sunt rezervate pentru atelierele de dans, desfășurate în Muzeul Astra. De asemenea, pe parcursul manifestării, Muzeul în aer liber va găzdui reprezentații folclorice ale ansamblurilor invitate.
👉Seara, în centrul Sibiului spectacolul se încinge în diferite spații:
*pe bulevardul Nicolae Bălcescu are loc parada portului popular, vineri, 5 august, ora 18;
*Piața Mare a municipiului Sibiu răsună de cântec și joc în 5, 6 și 7 august, ora 19, la spectacolele extraordinare, în aer liber.
✍️„Pentru mulţi dintre iubitorii de folclor, vara este sinonimă cu Festivalul Cântecele Munţilor, un proiect internațional care s-a dezvoltat continuu, pe parcursul celor 47 de ediţii, prin eforturile multor generații de specialiști în domeniul culturii. Ne bucurăm că și în acest an, la început de august, Sibiul va redeveni punctul central de întâlnire pentru cei care prețuiesc cultura tradițională: artiști și spectatori. Ca de fiecare dată, am pregătit un calendar intens de evenimente, de dimineața până seara.

Sursa: www.facebook.com/hashtag/cântecelemunților
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com