Festival Internațional de Pian și Compoziție Carl Filtsch – Sibiu

Festival pian Sibiu

26 de concurenți s-au înscris la cele trei categorii ale Concursului Festival Internațional de Pian și Compoziție „Carl Filtsch”. Evenimentul se află la cea de-a XXVI-a ediție și este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu în memoria talentatului muzician transilvănean.

Deschiderea concursului va avea loc în data de 14 iulie, la ora 18.00, odată cu tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de intrare în concurs.
Probele de concurs sunt publice și se vor desfășura la Sala Thalia.
Premiile vor fi acordate în cadrul concertului de gală din 20 iulie 2022 unde finaliștii vor cânta împreună cu orchestra Filarmonicii. Valoarea premiilor se ridică la aproximativ 10.000 de euro.
În afară de concursul de interpretare pianistică, juriul va aprecia și premia cele mai valoroase compoziții pentru pian ale tinerilor candidați. Juriul este alcătuit din personalități ale lumii muzicale recunoscute pe plan internațional: Eckhardt Gabor – Ungaria, Nadja Preissler – Germania, Matei Varga – America, Elisabeta Jambor – România, Tiberiu Soare – România, Csíky Boldizsár jr. – România, Cristian Lupeș – România.

Vineri, 15 iulie, la ora 18.00, la Sala Oglinzilor din sediul Forumului Democrat al Germanilor (str. Gen. Magheru 1-3) va avea loc salonul muzical-literar cu tema „Carl Filtsch în contextul timpului său“. Va participa actrița Lerida Buchholtzer în calitate de narator, pianiștii Oana și Csíky Boldizsár, Izabela Voropciuc (laureată a concursului Carl Filtsch 2021) și scriitoarea Dagmar Dusil, autoarea textului și coordonatoarea programului. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Luni, 18 iulie, de la ora 18.00, Sala Thalia va găzdui un recital extraordinar oferit de Matei Varga, considerat cel mai valoros tânăr pianist român al momentului.
Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului sunt disponibile la casieria Filarmonicii de Stat Sibiu, dar și online pe www.iabilet.ro.

Sursa: www.facebook.com/primariamunicipiuluisibiu/
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com