Festival Banát – Eibenthal, Mehedinți

Festival Banat

În Eibenthal, va avea loc, pentru a unsprezecea oară, cel mai mare eveniment din acest an. Festival Banát a devenit un fenomen, este cel mai mare eveniment cultural ceh din afara granițelor Cehiei, iar pentru al șaselea an transportul se face cu un tren special, care este unul dintre cele mai lungi decoruri care au călătorit pe căile ferate europene.

În perioada 17.-21.8. satul Eibenthal va găzdui peste treizeci de trupe cehe, multe personalități cehe de prim rang (nu va lipsi un fost ministru de externe, călători celebri, scriitori, oameni de știință sau jurnaliști), câteva trupe de teatru iar anul acesta vor veni și două cântărețe de operă pentru a susține viața spirituală în biserica noastră.

Pentru vizitatori sunt pregătite și diverse excursii în zonă (peștera Ponicova, chipu lui Decebal, Tescovăț sau vizite în celelalte sate cehe). Din 2012, festivalul a devenit cheia satului nostru, mereu am încercat să-l organizăm în așa fel încât să aibă cea mai mare influență posibilă asupra dezvoltării satului Eibenthal precum și asupra altor sate cehe din regiunea Banat.

Sursa: www.facebook.com/eibenthal
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com