Eco-Brunch în Țara Dornelor

Eco Brunch Țara Dornelor

Sâmbătă, 25 iunie a.c., îți dăm întâlnire la primul eco-brunch de vară, de anul acesta, în Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei. 🌲
📍 Aici, în compania gazdelor de la 🐴Domeniul Cailor Bucovina🐎, vei păși într-un univers dominat de necuvântătoare și cai regali, situat la întâlnirea prietenoasă dintre munții Bistriței (Masivul Pietrosul) și munții Rarău (Masivul Giumalău), în frumoasa comună suceveană, Dorna Arini.

POGRAM
✔️11:00 – 13:00
Degustare mâncăruri locale
Program artistic cu momente de folclor susținute de ansamblul Brădulețul Dorna Arini și de solista vocală Mădălina Candrea
✔️13:00 – 14.00
Drumeție ghidată pe dealul Vulturu, în compania cailor
✔️14:00 – 15:00
Demonstrație de fierărie – căucie cu Virgil Cioată, meșter potcovar din tată în fiu.
Echitație în manej cu Andrei Farkaș de la Domeniul Cailor Bucovina.

Bonus: Pe tot parcursul zilei, la Domeniul Cailor Bucovina veți face cunoștință cu cai, diverse rase de păuni, fazani, porumbei, ciobănesc de Bucovina, ciobănesc german, lup ceh, ciută, capra Alpină franceză, diferite rase de găini.

Un element central al evenimentului va fi prezentarea unei șezători autentice, ca la Dorna Arini. Aici veți avea ocazia să observați cum prind viață meșteșugurile de odinioară:
– sculptatul în lemn, prezentat de profesorul și artistul local Mihai Vleju;
– cusutul iilor și al poveștilor cu doamna Paraschiva Pipirigean;
– torsul, depănatul și împletitul lânii, împletitul colțunilor, țesutul covoarelor.
– poezii și povești locale ca „Firului lânii”, cu etapele sale de prelucrare: spălatul lânii, scălmânatul, ș.a.m.d. susținute de Cluburile de inițiativă comunitară Răzeșii Dorneni și Green Impact Cercetașii Curioși Dorna Arini.
La șezătoare vor participa oamenii locului, adulți și copii, care vor aduce ei și o ladă cu zestre, ii, brâie, covoare și tot felul de obiecte și podoabe populare cu care se mândresc de când se știu.
Totul se va desfășura după un ritual prestabilit, iar, în buna tradiție locală, vă vor servi cu cozonac cu mac și nucă, afinată și colac.
🐟🧲ATELIERE DEMONSTRATIVE
În plus, vor exista și două ateliere demonstrative:
potcovit – cu gazda Domeniului Cailor Bucovina, Cristian Ioneac, Virgil Cioată și prietenii lor;
afumat păstrăv – cu Andrei Chirilă de la Păstăvăria lui Andrei, căci doar așa veți putea înțelege mai bine din tainele care transformă tradiții vechi în afaceri locale și experiențe de secol XXI.

Sursa: www.facebook.com/TaraDornelor/

Detalii eveniment
  • Dată începere
    25 iunie 2022 11:00
  • Dată terminare
    25 iunie 2022 15:00
  • Adresă
    Domeniul Cailor - Bucovina, Dorna Arini, județul Suceava
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com