Concert Romanian Sinfonietta – Festival Vară Magică – București

sinfonietta București

Vă invităm la un concert extraordinar susținut de Romanian Sinfonietta Orchestra la Ateneul Român.

Dirijor și solist: Alexander Sitkovestki
Program:
W. A. Mozart – Divertimento nr. 11 în Re major, KV 251
P.I. Ceaikovski – Souvenir d’un lieu cher, trei piese pentru vioară și orchestră
Meditatie, Scherzo și Melodie
L. Beethoven – Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21

Orchestra Romanian Sinfonietta a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia. Orchestra este pregătită de maestrul Horia Andreescu şi a fost înfi-inţată, alături de Orchestra Junior și Orchestra Română de Tineret, la iniţiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu. Abordarea unor capodopere din repertoriul clasic și romantic a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni români de marea muzică simfonică şi de la ideea de a-i uni în cea mai impresionantă muncă de creaţie şi responsabilitate individuală şi colectivă.

Orchestra este alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 16 si 20 ani, selectați la nivel național, și a fost invitată să concerteze la Sinaia, Bușteni, Câmpina, Brașov, Sibiu și București.

Primele performanțe nu au întârziat să apară. Astfel, după pregătirile de la Sinaia din luna au-gust, Orchestra Romanian Sinfonietta a concertat la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului “Magic Summer“ în 2012 si 2013. În anul 2012 și 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alături de marea pianistă Elisabeth Leonskaja.

Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, în perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică – ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com