ArtFest Constanța

ArtFest Constanța

ArtFest se va desfășura în perioada 30 – 31 iulie în Piața Ovidiu din Constanța și înseamnă momente de muzică clasică, muzică electronică monumentală (cu instrumente electrice și clasice, orchestră simfonică și cor), recitaluri instrumentale și vocal-instrumentale precum și o impresionantă producție coregrafică în care se îmbină cu deosebit succes baletul clasic cu dansul contemporan, evenimentul fiind prezentat de actrița Diana Dumitrescu.

Din programul evenimentului cultural amintim:
Sâmbătă, 30 Iulie,
– ora 19:00 – 20:00: spectacolul „MUSIC 4 ALL” – un recital de muzică de factură clasică, românească și universală, în care vor fi alăturate cele mai cunoscute lucrări dedicate pianului, viorii și vocilor de operă, cuprinzând creații de George Enescu, Georges Bizet, Astor Piazzolla, Bela Bartok, Pablo de Sarasate, Giuseppe Verdi, Jules Massenet, Alfonso Castaldi etc. Protagoniștii recitalului vor fi violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga.
– 20:15 – 22:00: Spectacolul de dans „Alice în țara minunilor”, o impresionantă poveste coregrafică pentru toate vârstele, în care sunt implicați peste 30 de dansatori, în majoritate copii dar și întreg corpul de balet al Teatrului Național de Operetă și Musical ION DACIAN din București.

Duminică – 31 Iulie
– ora 19:00 – 20:00: recitalul „REDESCOPERĂ ROMÂNIA” – eveniment care prezintă un program cameral ce alătură cele mai cunoscute momente muzicale din creația românească, de la Baladele de Ciprian Porumbescu, George Enescu și Eugen Doga, paginile de inspirație folclorică semnate de Bela Bartok, Hilda Jerea, Constantin Dimitrescu și Theodor Rogalski până la celebre creații vocale aparțînând lui George Grigoriu, Gherase Dendrino și George Enescu. Lucrările muzicale se vor bucură de interpretarea acelorași instrumentiști Diana Jipa și Ștefan Doniga alături de soliști precum Daniela Bucșan și alții.
– ora 20.15 – 22:00: concert de muzică electronică tradițional fusion „DACIKA
SYMFONIC” cu Mihai Toma, orchestra, corul și soliștii Teatrului Național de Operetă și Muzical „ION DACIAN” din București, o impresionantă reinterpretare a filonului folcloric românesc prin adaptarea să la ritmurile şi formele de expresie modernă, într-o formă dominată de decență și apreciere pentru valorile naționale.

Sursa: www.facebook.com/PrimariaConstanta
Detalii eveniment
Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com