Am fost să vedem Târgul “100 de Tradiții Românești”!

Targ-100-de-traditii

Pentru că astăzi sărbătorim Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, am dat o fugă până la Muzeul Național al Țăranului Român unde are loc Târgul “100 de Tradiții Românești”.
Deși am ajuns destul de devreme pentru o zi de duminică, curtea interioară a muzeului era deja animată de numeroși vizitatori, mare fiindu-ne mirarea și plăcută surpriza să ne întâlnim cu mulți tineri! Nu puțini dintre vizitatori purtau fie costum popular integral, fie măcar o ie sau un cojocel. La mulți ani tuturor!

Încă de la intrare ești fermecat de explozia de culori a straielor noastre populare, totul învăluit în miresmele de bucate tradiționale ce încep să te învăluie. Găsești de toate! De la ii și cămeșe, ștergare și preșuri, baticuri și năframe, obiecte de podoabă din diverse materiale, până la oale și ulcele, obiecte meșterite în lemn sau cupru dar și carte veche și obiecte de anticariat. Nu lipsesc nici producătorii de țuică, palincă și alte licori, precum și cei de brânzeturi, legume și fructe proaspete sau produse apicole. Iar când te ajunge foamea sau setea, ai de unde alege! De la sarmale și cărnuri pregătite în toate felurile, până la plăcinte meșteșugite, langoși calzi, găluște dolofane cu prune și prăjituri boierești. Setea ți-o poți ostoi cu un pahar de socată sau felurite limonade.

Dacă nu ați ajuns la târg săptămâna aceasta, meșterii și meșterițele vă așteaptă și peste două săptămâni cu același drag și vorbă bună! Nu ratați Târgul “100 de Tradiții Românești”!

Comentarii
 1. Ligia

  Multumim pentru vizita si aprecieri! Va asteptam si la celelalte editii ale targului. Prima este cu ocazia Targului de Sfintii Constantin si Elena, in perioada 20-22 mai. Toate cele bune tuturor!

  1. Cristina

   Noi mulțumim și sperăm să ne vedem în curând!

  2. Frone Elena

   Multumim pentru atmosfera

Lasă un comentariu

Acest site și domeniul www.fiipefaza.com sunt de vânzare!
Ne puteți contacta prin formularul de contact sau pe adresa: info@fiipefaza.com