
Biserica din Pustietate
Acest loc se găseşte între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare. Nu se ştiu foarte multe detalii, însă însă există o legendă potrivit căreia biserica se deschidea doar o dată pe an, de Sfântă Mărie, la miezul nopții.
Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva şi tot singură s-ar fi închis.
Fotografiile aeriene cu biserica sunt realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop și au fost premiate la mai multe festivaluri internaționale de profil.


„Eutopia Gardens” sau Rozariul de la Mândruloc este o rapsodie de parfumuri şi culori
Dacă iubeșți trandafirii poți face un drum până în localitatea Mândruloc din județul Arad unde este amenajat cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei.
Satul scufundat de la Geamăna
Satul Geamăna din judetul Alba a ajuns o atracție turistică pentru cei mai mulți dintre noi și mai ales pentru străini.
În urma operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, satul a fost transformat în lac de decantare și acoperit de steril, printr-o serie de evenimente cunoscute drept dezastrul natural de la Geamăna.
Satul Geamăna se află de fapt la 100 de metri sub suprafața acestui lac de steril. Casele, cimitirul și pământurile oamenilor sunt acolo jos, sub acele depuneri toxice.
Turla bisericii este încă vizibilă fiindcă biserica a fost construită pe cel mai înalt deal din sat – aflat la 100 de metri mai sus față de vatra satului.


Biserica Fortificată de la Cisnădioara
Biserica fortificată Cisnădioara, situată la circa 10 km de Sibiu, este unul dintre cele mai cele mai vechi și mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania. A fost construită din piatră între anii 1162 şi 1223.
Două legende s-au păstrat la Cisnădioara: prima dintre acestea arată că pe vremuri orice flăcău din sat, înainte de însurătoare, trebuia să urce la Cetate cu un bolovan pentru a-şi dovedi puterea.
O a doua legendă arată că atunci când un cuplu dorea să divorțeze era încuiat în micuța casă din interiorul fortificației și, în cazul în care cei doi nu găseau împăcarea, nu mai ieșeau niciodată de-acolo.

Mănăstirea de la Șinca Veche
Complexul monahal de la Șinca Veche se află la 45 de km de Brașov și 22 Km de Făgăraș și se înscrie în lista celor mai vechi monumente feudale românești.
În jurul acestui complex există câteva legendele şi mistere care spun că aici au avut loc fenomele paranormale, vise premonitorii şi tot felul de viziuni.
Localnicii susţin că în acest loc visele se îndeplinesc, dacă ai inima curată şi plină de dorinţă. Alții afirmă că aici se aud, în preajma unor sărbători mari, coruri parcă venite din cer care le încântă auzul. Spre întărirea misterului, se spune că pe fotografiile care se fac aici apar sfere albe, invizibile în momentul fotografierii.
O altă legendă amintește de apa izvorului aflat în apropiere, apă ce ar avea puteri tămăduitoare. Deosebit în acest loc mai este și turla săpată în grotă, în formă de spirală, pe unde pătrund razele soarelui.