
Mănăstirea Corbii de Piatră

Peştera Tăuşoare
Peştera de la Izvorul Tăuşoarelor din Munţii Rodnei, județul Bistrița Năsăud, are o întindere de 20 de kilometri pe diferenţă de nivel de 413,5 m și constituie subiectul unei continue explorări din partea speologilor năsăudeni.
Peştera este cunoscută pentru “Sala bilelor” şi “Sala Sunetelor”, locul unde se aud zgomote ciudate, despre care pasionaţii de paranormal au spus că ar fi de fapt vocile unor copii şi femei. Pe seama acestui loc circulă tot felul de poveşti, cea mai cunoscută fiind a unui bărbat din Timişoara care şi-a petrecut noaptea în aeastă peşteră, dar s-ar fi trezit câteva ore mai târziu în Bucegi.

Focurile vii de la Andreiașu
Rezervația naturală „Focul viu” se află în satul Andreiașu de Jos, județul Vrancea, și se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare. Este o rezervație naturală cu emanații de gaze care se aprind spontan.
Fenomenul are o conotație religioasă pentru locuitorii din zonă, ce consideră focul ca un protector pentru animalele pădurii.
Oamenii locului povestesc că focul prevestește un astfel de eveniment prin intensificarea bruscă a flăcărilor. Există declarații arheologice conform cărora au fost scoase la suprafață diverse ustensile pe care s-au găsit urme de roci vulcanice.
Spectacolul focurilor vii este magnific, mai ales în timpul nopţii. Turiştii rămân plăcut impresionaţi de frumuseţea luminii degajate de flacăra dansând, la poalele brazilor. Această zonă este și cea mai extinsă din țară, atât din punct de vedere al suprafeței cât și ca debit de gaze emanate, în jur de 50 tone de metan pe an.

Casele încondeiate de la Ciocănești
Situată în județul Suceava, în mijlocul secțiunii montane Iacobeni – pasul Prislop, la 20 de km de stațiunea turistică Vatra Dornei, comuna este un adevărat muzeu în aer liber. Toate casele sunt pictate sau încondeiate – cum spun localnicii, iar acest lucru i-a adus un renume național și mondial.
Casele din comună sunt ornate cu motive tradiționale care se regăsesc pe bundițele, catrintele, cămășile și alte obiecte din portul popular al românilor. Între zidurile decorate cu motive populare sunt așezate la loc de cinste covoare, carpete și ștergare.

Pădurea Hoia-Baciu
Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 de hectare.
Se crede că numele pădurii, vine de la un cioban care a dispărut fără urmă, împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

Foarte interesant